جستجو در سایت
آمار بازدید سایت
  • بازدید امروز : 252
  • بازدید دیروز : 6157
  • بازدید این ماه : 8433
عناوین مهم خبری :
وجود 300 گونه گیاه دارویی صنعتی، خوراکی و ادویه ای در مراتع اصفهان
رئیس اداره بهره برداری  اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان گفت : در مساحت 6/7 میلیون هکتار اراضی ملی جنگل و مراتع استان اصفهان، 300 گونه گیاه دارویی صنعتی، خوراکی و ادویه ای وجود دارد که به آن محصولات فرعی جنگل و مرتع می گویند.
آبتین میر طالبی اضافه کرد : 45گونه از این گیاهان برای مصارف مختلف  بهره برداری می شوند و در حاضر سطحی بیش از 915 هزار  هکتار در قالب 158 طرح احیاء و بهره برداری مطالعه شده اند که عمده این طرح ها مربوط به محصولات کتیرا- آنغوزه- کلوس (کرفس کوهی) و باریجه است. سایر محصولاتی که از رویشگاههای طبیعی برداشت می شوند شامل کنگر- موسیر- تره کوهی- سماق و انواع آویشن و مهلب می باشند.

میر طالبی خاطر نشان کرد  میزان تولید متوسط سالانه 45 گونه گیاه دارویی- خوراکی عرصه های ملی بیش از دو هزار تن است که ارزش ریالی آن 538 میلیارد ریال  می باشد و اشتغال ایجاد شده از محل بهره برداری محصولات فرعی استان بیش از 200 هزار   نفر روز است.
تعدادی از محصولات از جمله کتیرا، آنغوزه، باریجه و کلوس در قالب قرارداد با ادارات منابع طبیعی و پرداخت بهره مالکانه بهره برداری میشوند.
در سال جاری 83 فقره قرارداد بهره برداری کتیرا و سایر محصولات در سطح  نزدیک به  47هزار هکتار منعقد گردیده است و هشت میلیارد و 500 میلیون ریال بهره مالکانه به حساب دولت پرداخت شده است.
رئیس اداره بهره برداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان افزود : مجریان طرف قرارداد دولت علاوه بر پرداخت بهره مالکانه طبق کتابچه طرح متعهد به انجام عملیات احیایی در قالب بذر پاشی مراتع با گونه های دارویی هستند. اجرای این عملیات احیایی برای جبران فشار وارد شده به رویشگاه و پایه های مولد مادری اجرا می گردد و شامل عملیات بذر پاشی، کپه کاری گونه های دارویی و مرتعی، جنگل کاری و توزیع مناسب دام در مرتع از طریق تامین آب شرب دام می باشد.
لازم به ذکر است میزان بهره برداری محصولات فرعی سال 1398 در مقایسه با سال گذشته  از نظر ریالی 153 درصد افزایش داشته است.علاوه بر این حدود 40 نفر ناظر بخش خصوصی بر نحوه انجام و اجرای قراردادهای بهره برداری در طول فصل نظارت دارند. در کنار مدیریت و نظارت بر رویشگاهها و منابع موجود، توسعه رویشگاهها و غنی سازی رویشگاههای موجود از برنامه های راهبردی سازمان جنگل ها و مراتع کشور می باشد.  در سال از محل تعهدات اصلاح و احیاء بهره برداران محصولات فرعی حدود هزار هکتار توسعه و غنی سازی رویشگاههای گیاهان دارویی انجام می شود علاوه بر این در سال جاری 618 هکتارتوسعه رویشگاه گیاهان دارویی با اعتبار بیش از هفت میلیارد ریال  از محل اعتبارات تملک دارایی صندوق توسعه ملی اجرا گردیده است که پروژه های تملک دارایی نسبت به سال گذشته بیش از 100 درصد افزایش اعتبارات داشته است .
گفتنی است  این عملیات در قالب کپه کاری گونه های باریجه- آنغوزه- موسیر- کلوس انجام شده و با احتساب تعهدات اصلاح و احیاء قرارداد های بهره برداری محصولات فرعی 1700  هکتار توسعه رویشگاه در سال 98 انجام شده است. این عملیات باعث  افزایش تولید به میزان 200 تن و اشتغال بیش از 15 هزار  نفر روز را فراهم می آورد.
بازدید : 943
12 بهمن 1398 ساعت 07:44 ق.ظ
درحال بارگزاری
درحال بارگزاری
درحال بارگزاری
سخن روز

آن كه جان را با طمع ورزى بپوشاند خود را پست كرده ، و آن كه راز سختى هاى خود را آشكار سازد خود را خوار كرده، و آن كه زبان را بر خود حاكم كند خود را بى ارزش كرده است. (امیرالمومنین علی علیه السلام)

شبکه های اجتماعی
آرشیو ماهانه اخبار
لینک خبرگزاری ها
خبرگزاری ایرنا
خبرگزاری ایسنا
خبرگزاری موج
خبرگزاری تسنیم
خبرگزاری فارس
 خبرگزاری مهر
خبرگزاری تابناک