به نظر عضو هیات علمی و دانشیار دانشکده منابع طبیعی دانشکده صنعتی اصفهان در سالهای گذشته اقدامات بسیار مثبتی در زمینه بیابانزدایی در استان اصفهان انجام شده است تا جایی که در این خصوص این خطه از جمله پیشتازان کشور به شمار میرود.
رضا جعفری اظهارداشت: اثرات ناشی از ریزگردها بسیار پر دامنه و وسیع است. البته باید بدانیم ریزگردها در بسیاری از مناطق جهان به عنوان مواد مفید و موثر بر محیط زیست قلمداد میشود که اکوسیستم به آنها وابسته است اما در مناطق خشک مانند ایران انتشار گرد و غبار سبب بروز مشکلات اقتصادی، پزشکی، اجتماعی و دیگر موارد میشود.
وی با بیان اینکه آسیب رسیدن به سلامت شهروندان مهمترین چالش گرد و غبار به شمار میرود خاطرنشان کرد: کاهش کیفیت و کمیت محصولات کشاورزی، آسیب دیدگی تجهیزات زیرساختی و مشکلات فرهنگی نظیر تعطیلی مدارس و معضلات امنیتی مانند مهاجرتهای بی رویه از جمله دیگر مشکلاتی است که انتشار ریزگردها به وجود میآورد.
این استاد دانشگاه با اشاره به اهمیت استفاده از تجهیزات به روز و نرمافزارهای جدید برای پایش و مطالعات در عرصههای بیابانی اظهار کرد: علاوه بر آن هر چقدر از تجهیزات ماهوارهای و و دادههای نو در این زمینه استفاده شود میتوانیم شاهد توسعه اقدامات مرتبط با بیابانزدایی در سطح استان اصفهان و کشور باشیم.
جعفری یکی از چالشهای اجرای طرحهای بیابان زدایی بویژه نهالکاری در استان اصفهان را کمبود منابع آبی برشمرد و ادامه داد: با اینحال اجرای حدود ۳۰۰ هزار هکتار نهالکاری در مناطق بیابانی این خطه اثرات مفید و شایانی داشته است.
وی تعامل بیشتر نهادهای اجرایی و دانشگاه و استفاده از توان فنی آنان و بهره گیری از نقشههای جدید لازم دانست و گفت: روشهای مبتنی بر سنجش راه دور بهتر میتوانند استان را در راستای نیاز سنجی و اجرای طرحهای بیابانزدایی یاری کنند.
بازدید : 800
19 شهریور 1399 ساعت 09:34 ق.ظ