محمد علی کاظمی در گفت و گو با ایرنا افزود: بذرکاری و کپه کاری، ذخیره نزولات (فارو) همراه با بذرپاشی و بذرپاشی از جمله انواع این فعالیتها بوده است که با هدف حفظ و توسعه مراتع انجام میشود.
وی با بیان اینکه طرحهای مرتبط با مرتع در شهرستانهای اردستان، نایین، فریدونشهر، شهرضا، دهاقان، کاشان، خور و بیابانک و سمیرم انجام گرفت ادامه داد: اشتغالزایی مستقیم این پروژه ها بالغ بر ۲۰۰ نفر است.
کاظمی خاطرنشان کرد: در کنار اجرای پروژههای مرتعی، جلوگیری از چرای مفرط دام و احیای مراتعی که از لحاظ پوشش به سمت فقیر شدن میروند ضروری است که به تامین اعتبار نیاز دارد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان با تاکید بر لزوم تحقق شعار سال در مقوله منابع طبیعی و آبخیزداری تصریح کرد: اراضی طبیعی از جمله ارزشمندترین داشتههای کشور به شمار میرود و برای توسعه بخشهای دیگر خفاظت و بهره برداری اصولی از آنها ضروریست.
کاظمی خاطرنشان کرد: نگهداشت منابع طبیعی در کنار برنامهریزی به آموزش، فرهنگسازی و مشارکت همگانی نیاز دارد، به بیان دیگر همه باید محیط زیست و عرصههای طبیعی را از خود بدانند و از آنها بهدرستی محافظت کنند.
نگاهی به وضعیت عرصههای طبیعی اصفهان حاکیست که این خطه با ۲۴ شهرستان، مساحتی معادل ۱۰.۷ میلیون هکتار دارد که بیش از ۹۰ درصد از آن را معادل حدود ۹.۸ میلیون هکتار عرصههای منابع طبیعی و ملی و از این میزان حدود ۴۰۳ هزار هکتار را جنگل معادل (۴ درصد)، ۶ میلیون هکتار مرتع معادل (۶۴ درصد) و سه میلیون هکتار بیابان معادل (۳۲ درصد) در بر گرفته است.
جنگلهای استان اصفهان بطور عمده در ۲ شهرستان فریدونشهر با ۴۰ هزار هکتار و سمیرم با ۲۵ هزار هکتار قرار دارند.
استان اصفهان از نظر تقسیم بندی نواحی رویشی در ۲ ناحیه رویشی زاگرسی و ایران تورانی قرار گرفته است که ناحیه رویشی زاگرسی غرب و جنوب استان را شامل میشود و بقیه مناطق جزو ناحیه رویشی ایرانی تورانی به شمار میرود.
این استان واقع در مرکز کشور اقلیم خشک و نیمه خشک دارد و از این پهنه ۳.۲ میلیون هکتار معادل ۳۲ درصد سطح استان را اراضی بیابانی و شنزار تشکیل میدهد که بطور عمده در بخشهای شمالی و شرقی آن پراکنده است.
بازدید : 577
18 شهریور 1400 ساعت 08:29 ق.ظ