جستجو در سایت
آمار بازدید سایت
  • بازدید امروز : 1166
  • بازدید دیروز : 4474
  • بازدید این ماه : 75066
عناوین مهم خبری :
برخی خواص باور نکردنی آویشن
آویشن گیاهی از گروه نعنا است و انواع مختلفی دارد؛ اما آویشن فرانسوی رایج‌ترین نوع آن است. زنبور‌ها جذب گل‌های آویشن می‌شوند؛ آویشن گیاهی دارویی است که برای پیشگیری از سرما خوردگی و عفونت‌های تنفسی استفاده می‌شود. طبع آویشن گرم و خشک است و به‌عنوان مصلح برخی از خوراکی‌ها همچون پنیر، ماست، سیب زمینی، لوبیا سبز و نخود سبز استفاده میشود. مصرف بیش از اندازه آویشن به افرادی که مزاج گرم و خشک دارند، توصیه نمی‌شود.
 

 
یکی از خواص آویشن، خاصیت آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی آن است که تا حد زیادی چرک و عفونت گلو را از بین می‌برد. همچنین خاصیت خلط‌آور بودن آن که در درمان سرفه مفید است.
آنتی سپتیک و آنتی بیوتیک بودن آویشن برای درمان مشکلات تنفسی مانند برونشیت و سرفه موثر است. برای درمان گلودرد و سردرد مفید است. آویشن برای مقابله با عفونت‌های مجاری تنفسی فوق‌العاده است. از بخور آویشن می‌توان برای افرادی که دچاز سینوزیت‌های مکرر و چرکی می‌شوند استفاده کرد.
 
آویشن سرشار بودن از ویتامین‌های A و C، مواد معدنی، روغن تیمول و آنتی اکسیدان‌ها است و استفاده روزانه از عرق آویشن و دمنوش آویشن باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود.

آویشن از سطح بالای پتاسیم برخوردار است. پتاسیم می‌تواند فشار خون و ضربان قلب را کنترل کند، درنتیجه مصرف آویشن و فشار خون با یکدیگر ارتباط داشته و می‌تواند برای کنترل فشار خون موثر باشد. خوردن دمنوش آویشن و چای آویشن برای کنترل فشار خون موثر است.

خواص آویشن برای پوست و مو

آویشن به دلیل دارا بودن خواص آنتی‌اکسیدانی روند پیری پوست را کند می‌کند و سبب درخشنگی پوست می‌شود. از دیگر خواص آویشن داشتن خاصیت ضد باکتری و ضد قارچ است که می‌تواند از التهاب پوستی پیشگیری کرده و یک درمان خانگی برای آکنه است.
روغن آویشن هم می‌تواند از ریزش مو جلوگیری کرده و مو‌ها را ضخیم و درخشان کند.
مواد مغذی موجود در آویشن با اثر بر فولیکول‌های مو به رشد مو و سالم و براق شدن مو کمک می‌کند.
 
خواص آویشن کوهی
آویشن کوهی به هضم غذا در افراد با مزاج سرد کمک می‌کند. همچنین دم‌کرده آویشن کوهی برای دلپیچه و سکسکه مفید است. آویشن کوهی سرشار از اسید آمینه است و در درمان ضعف و بی‌حالی موثر است. از بین بردن بوی بد دهان و کاهش بوی نامطبوع عرق را می‌توان به‌عنوان دیگر خواص آویشن کوهی نام برد.
طبع گرم آویشن در افرادی که مزاج سرد دارند، مخصوصا آن‌هایی که در ناحیه شکم مستعد چاقی هستند، سبب کاهش وزن و لاغری می‌شود. آویشن خاصیت دیوریتیک یا ادرار آور دارد که سبب دفع سموم و کاهش وزن می‌شود.
مصرف یک فنجان دمنوش آویشن در طول روز می‌تواند به عملکرد بهتر سیستم گوارش کمک کند. هضم سریع غذا، رفع یبوست و کارکرد صحیح و درست سیستم گوارش نیز می‌تواند به لاغری و کاهش وزن کمک کند.

برخی مضرات مصرف آویشن
در کنار خواص فوق العاده و بی‌نظیری که آویشن دارد، مضرات و عوارضی هم دارد.
آویشن همان طور که گفته شد، از خانواده نعنا است و اگر به گیاهان این خانواده حساسیت دارید از آویشن استفاده نکنید.
آویشن می‌تواند تاثیر بد و منفی بر روی هورمون غده هیپوفیز که تیروئید را تحریک می‌کند بگذارد و درنتیجه باعث تاثیرات منفی بر تیروئید می‌شود.
در دوران بارداری و شیردهی هم احتمال اینکه زنان را در احتمال خطر سقط جنین قرار دهد وجود دارد؛ بنابراین مضرات آویشن برای زنان باردار زیاد است.
 

 
اگر از دارو‌های ضد تیروئید استفاده می‌کنید از مصرف آویشن پرهیز کنید.
برای کودکان زیر ۱۰ سال هم آویشن خطرناک است و حتی از مصرف دهانشویه لیسترین که حاوی آویشن است هم باید اجتناب کرد؛ مگر اینکه دندانپزشک تجویز کند.
برای برخی افراد هم روغن آویشن سبب برخی ناراحتی‌های شدید مانند تشنج، ایست قلب، تندی نفس و کما می‌شود.
بازدید : 607
7 آذر 1400 ساعت 11:20 ق.ظ
درحال بارگزاری
درحال بارگزاری
سخن روز

وقتی زندگی چیز زیادی به شما نمی دهد ، دلیلش آن است که شما هم چیز زیادی از او نخواسته اید

شبکه های اجتماعی
آرشیو ماهانه اخبار
لینک خبرگزاری ها
خبرگزاری ایرنا
خبرگزاری ایسنا
خبرگزاری موج
خبرگزاری تسنیم
خبرگزاری فارس
 خبرگزاری مهر
خبرگزاری تابناک