جستجو در سایت
آمار بازدید سایت
  • بازدید امروز : 1605
  • بازدید دیروز : 4876
  • بازدید این ماه : 90632
عناوین مهم خبری :
کنفرانس خبری مدیرکل منابع طبییعی و آبخیزداری استان اصفهان با حضور خبرنگاران اعزامی از تهران برگزار شد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان در این برنامه بااشاره به اینکه از 10 میلیون و 700 هزار هکتار وسعت استان3 میلیون و200 هزار هکتار آنرا عرصه بیابانی تشکیل داده است گفت: در حالی10 درصد دنیا و20 درصد کشور را اراضی بیابانی تشکیل داده است که30درصد وسعت استان اراضی بیابانی است.



محمد حسین شاملی با بیان اینکه 16 کانون بحران بیابانزایی به مساحت یک میلیون و 900 هزار هکتار شناسایی شده است ، میزان خسارت های این کانون های بحران بیابانزایی را به استان 39 میلیارد تومان در سال برآورد کرد و افزود: برای جلوگیری از بیابانزایی 300 هزارهکتار جنگلکاری ، حدود 30 هزار هکتار مالچ پاشی و 841 هکتار نیز بادشکن طی 40 سال گذشته ایجاد شده است.
وی، دشت سجزی در شرق اصفهان و همچنین حد فاصل شهر انارک تا نایین را مهمترین کانون بحران بیابانزایی استان اصفهان اعلام کرد.
مدیر کل  منابع  طبیعی  و آبخیزداری  استان  اصفهان  در ادامه  با  بیان  اینکه   برای  مدیریت  روان  آب ها  و  افزایش آب سفره های
 زیر زمینی استان از 24 سال گذشته تاکنون 5/2 میلیون هکتار طرح های آبخیزداری در عرصه های طبیعی استان مطالعه شده است که 2/1 میلیون هکتار طرح اعم از بند تاخیری ، بند خاکی و طرح های بیولوژیکی اجرایی شده است گفت: طرح های آبخیزداری اجرا شده در هر نوبت آبگیری 400 میلیون متر مکعب روان آب را استحصال می کند.
شاملی با اشاره به اینکه از 10 میلیون و 700 هزار هکتار وسعت استان اصفهان 9 میلیون و 500 هزار هکتار آن عرصه های منابع طبیعی است افزود: تاکنون برای 9 میلیون هکتار از عرصه ای منابع طبیعی سند به نام دولت صادر شده است.



وی با بیان اینکه در طول  برنامه اول تا چهارم توسعه 30 هزار پرونده دخل و تصرف اراضی منابع طبیعی در استان وجود داشته است گفت: در مدت یاد شده 18 هزار هکتار از اراضی استان که توسط زمین خواران تصرف شده بود، خلع ید شد.
شاملی افزود: برای مشخص شدن مرز بین اراضی ملی و مستثنیات و جلوگیری از تصرف اراضی ملی ، طرح کمربند حفاظتی تعریف شده است که امسال 144 کیلومتر کمربند حفاظتی اجرایی شده است و تا پایان سال 1404 بین تمامی اراضی ملی و مستثنیات این کمربند حفاظتی اجرایی می شود.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان در ادامه با بیان اینکه اعتبارات اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان پس از دو سال بهبود یافت ، مجموع اعتبارات ملی و استانی این اداره کل در سال 93را 5/17 میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: تاکنون   پنجاه درصد از اعتبارات ملی و استانی  این اداره کل تخصیص یافته است.



شاملی افزود: تخصیص اعتبارات ملی و استانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان سبب شد تا تمام طرح های این اداره کل اجرایی شود که این طرح ها تاکنون 60 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
وی در ادامه با  اشاره به  وجود  8000  گونه  گیاهی  در کشور گفت :  از این گونه های گیاهی ، حدود 2 هزار گونه آن در رویشگاه های استان اصفهان وجود دارد که 400 گونه آن ارزش دارویی و صنعتی دارد.



مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان ، این استان را از رویشگاه های گیاهان دارویی و صنعتی همچون گون ، آنغوزه ، کرفس ، سماق ، زیره سیاه و باریجه اعلام کرد و افزود: 10 هزار هکتار رویشگاه گیاه دارویی کرفس در شهرستان فریدونشهر شناسایی شده است که امکان توسعه این رویشگاه تا 50 هزار هکتار وجود دارد. شاملی با اشاره به 100 هزار هکتار رویشگاه آنغوزه در شهرستان خور و بیابانک گفت: هم اکنون از حدود 5 هزار هکتار رویشگاه آنغوزه بهره برداری می شود.
وی اضافه کرد: در استان اصفهان ، رویشگاه گیاهان دارویی سماق ، شاه دانه ، بارهنگ و خاکشیر نیز بصورت پراکنده وجود دارد.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان با بیان اینکه برخوردهای فیزیکی برای حفظ رویشگاه های منابع طبیعی تاکنون نتیجه بخش نبوده است افزود: هنگامی می توان از تخریب رویشگاه ها جلوگیری کرد و رویشگاه ها توسعه می یابند که منفعت مردم منطقه در حفظ رویشگاه ها باشد و از طریق فروش بذر و یا فروش گیاهان دارویی درآمدی بدست آورند.
رییس هیات مدیره صندوق حمایت از توسعه منابع طبیعی استان اصفهان با بیان اینکه استان اصفهان در تشکیل این صندوق پیشتاز بوده است گفت: صندوق حمایت از توسعه منابع طبیعی استان اصفهان در سال 91 با 2 میلیارد و 400 میلیون تومان سرمایه اولیه ، فعالیت خود را آغاز کرد.



اکبر روانفر، هدف از تاسیس این صندوق را تجمیع و تقویت سرمایه و سرمایه گذاری به منظور ارتقاء و افزایش بهره وری در بخش های متنوع منابع طبیعی و حمایت از بهره برداران و ارتقای منزلت اجتماعی و اقتصادی تولید کنندگان بخش منابع طبیعی استان اصفهان اعلام کرد و افزود: 49 درصد سرمایه این صندوق را دولت و 51 درصد دیگر را بهره برداران منابع طبیعی تامین کرده اند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر از مجموع 43 هزار بهره بردار منابع طبیعی استان اصفهان 10 هزار بهره بردار در قالب 30 تعاونی عضو صندوق حمایت از توسعه منابع طبیعی هستند گفت: از ابتدای تشکیل این صندوق تا امسال بیش از 104 فقره تسهیلات به ارزش بیش از 5 میلیارد و 600 میلیون تومان و با کارمزد 4 درصد به سهامداران پرداخت شده است.



رییس هیات مدیره صندوق حمایت از توسعه منابع طبیعی استان اصفهان افزود: تمام بهره برداران منابع طبیعی که دارای مجوز رسمی باشند ، می توانند در قالب تعاونی از تسهیلات صندوق بهره مند شوند. روانفر، کمترین تسهیلات پرداخت شده  به سهامداران این صندوق از سال 91 را 20 میلیون وبیشترین کارگشایی را مبلغ  600 میلیون تومان اعلام کرد و گفت: این تسهیلات بر اساس میزان سرمایه ای که تعاونی های بهره بردار در صندوق حمایت از توسعه منابع طبیعی استان دارند ، پرداخت می شود.
بازدید : 1981
18 دی 1393 ساعت 11:36 ق.ظ
درحال بارگزاری
درحال بارگزاری
درحال بارگزاری
سخن روز

شادی و خوشبختی را هدف اصلی زندگی تان قرار دهید و کلیه فعالیت هایتان را بر اساس این هدف سازمان دهی کنید

شبکه های اجتماعی
آرشیو ماهانه اخبار
لینک خبرگزاری ها
خبرگزاری ایرنا
خبرگزاری ایسنا
خبرگزاری موج
خبرگزاری تسنیم
خبرگزاری فارس
 خبرگزاری مهر
خبرگزاری تابناک