جستجو در سایت
آمار بازدید سایت
  • بازدید امروز : 86
  • بازدید دیروز : 4257
  • بازدید این ماه : 78243
عناوین مهم خبری :
طبیعت درنگاه سهراب سپهری
پانزدهم مهرماه سالروز تولد شاعر طبیعت گرای معاصر ، سهراب سپهری است.  سپهری مانند بسیاری ازشعرای بزرگ کشورمان همچون مولوی ، منوچهری ونیما به پدیده های طبیعی نگاه قدسی دارد وسعی می کند براحتی ازکنار هرعنصر طبیعی عبور نکند . اوبه زادگاهش کاشان علاقمند است وعاشق سادگی وصفای روستا است بطوریکه طبیعت روستا را به تمدن شهری ترجیح می دهد . عده ای سهراب را پیرو مکتب رمانتیک می دانند . آنها عاشق طبیعت اند وازتمدن مدرن بی زارند .ازطبیعت الهام می گیرند وهنر آفرینی می کنند. اما سهراب گرچه ممکن است این گونه باشد ولی طبیعت درشعر او مسجدی است که قبله اش گل سرخ ، جا نمازش چشمه ومُهر او نوراست . سپهری اذانش را با باد برسرگلدسته ی سرو می خواند وعلف دراشعارش مشغول گفتن تکبیره الاحرام است .



من مسلمانم
قبله ام یک گل سرخ
جانمازم چشمه ، مُهرم نور
دشت سجاده ی من
من وضو با تپش پنجر ها می گیرم
درنمازم جریان دارد ماه ، جریان دارد طیف
سنگ از پشت نمازم پیداست
همه ذرات نمازم متبلور شده است
من نمازم را وقتی می خوانم
که اذانش را باد ، گفته باشد سرگل دسته سرو
من نمازم را پی تکبیره الاحرام علف می خوانم
پی قد قامت موج
سهراب انسان وطبیعت را درمسیری پیوند می دهد که به وحدت می رسند ورابطه ای معقول ، علمی وعاطفی  برقرارمی کنند.
 آنچه ا مروز شاهد آن هستیم که آدمی ازطبیعت بهره کشی می کند وبرگرده آن سوار می شود ، بالعکس سپهری ازاین تفکر بیزار است وطبیعت را همدل ومونس انسان معرفی می کند .
برگ درخت وآب روان درشعر سپهری نماد صفا ومهربانی است . گل شب بو بیانگر عشق وزیبایی است وچشمه نماد جوشش وحرکت است وهمه این عناصر درمسیری واحد درحرکتند وخدای خود را نزدیک تر از رگ گردن حس می کند.
اهل کاشانم
روزگارم بد نیست
تکه نانی دارم ، خرده هوشی، سر سوزن ذوقی
مادری دارم ، بهتر از برگ درخت
دوستانی ، بهتر از آب روان
و خدایی که در این نزدیکی است
لای این شب بوها، پای آن کاج بلند
روی آگاهی آب  ، روی قانون گیاه
سپهری در شعرهای خود از واژه های عامیانه ولی زیبا و دلنشین استفاده میکند. گزینش این کلمه ها حسی لطیف ،آرام و دلنشین به انسان میدهد.به کار گیری عناصر طبیعی مانند آب،خاک، نان،درخت،گل،برگ،باد وچشمه بیانگر تفکرو گرایش غالب او به طبیعت و مظاهر طبیعی را نشان می دهد.سهراب این عناصر را تجلی جمال حق می داند که برای نیل به هدفی روشن در تعاملند و هر کدام رسالتی دارند تا مجموعه هستی را تکمیل کنند.این دیدگاه ، او را به هنرمندی نقاش تبدیل نموده است یعنی درشعر طبیعت  شور یده است وبا  نگاهی زیبا پرستانه طیبعت را نقاشی کرده است.
اکنون در شرایطی قرار داریم که دنیا با چالشهای بزرگ زیست محیطی مواجه است بطوریکه تغییر اقلیم،کمبود اب شیرین و پدیده بیابانزایی رتبه های اول تا سوم این چالشها را دارا هستند.نرم بیابانها دردنیا 10درصد،در کشورمان 20درصد و در استان اصفهان 30درصد از مساحت استان را به خود اختصاص داده است.از طرفی وجود آلاینده ها زندگی ما را فراگرفته وطیبعت دستخوش نامهربانی ادمیان قرارگرفته است لذا تصمیم گیران در حوزه منابع طبیعی و محیط زیست همچنین تمامی مخاطبان طبیعت اعم ازفعالان صنعت و معدن،پیمانکاران و شرکتهای عمرانی  و همه احاد جامعه بطور حتم محتاج دیدگاه سهراب به طبیعتند تا هرچه سریعتر زخمهای وارده را التیام بخشند و محیط زیست سالمی را برای ادمیان تجدید کنند.
"به سراغ من اگر میایید نرم و آهسته بیایید مبادا که ترک بردارد چینی نازک تنهایی من "
 
 
     رضا خلیلی
بازدید : 3204
13 مهر 1394 ساعت 02:19 ب.ظ
درحال بارگزاری
درحال بارگزاری
درحال بارگزاری
سخن روز

قلب ( دل ) حرم و خانه خداست . در خانه خدا کسی را غیر از او ساکن نکنید . امام صادق (ع)

شبکه های اجتماعی
آرشیو ماهانه اخبار
لینک خبرگزاری ها
خبرگزاری ایرنا
خبرگزاری ایسنا
خبرگزاری موج
خبرگزاری تسنیم
خبرگزاری فارس
 خبرگزاری مهر
خبرگزاری تابناک