جستجو در سایت
آمار بازدید سایت
  • بازدید امروز : 2000
  • بازدید دیروز : 4138
  • بازدید این ماه : 2000
عناوین مهم خبری :
آغاز پروژه مبارزه با آفت موش صحرايي در نایین
 
رئیس اداره منابع طبيعي وآبخيزداري شهرستان نايين گفت : پروژه مبارزه با آفت موش صحرايي، با اعتباري بالغ بر 160 ميليون ريال در قالب طرحهاي مديريت جنگلهاي دست کاشت بياباني و پروژه‌هاي حفاظت و حمايت در سطح 200  هکتار از اراضي تاغکاري شده اطراف شهر بافران و روستاي مزرعه امام در سال جاري آغاز گرديد.
 
 کیوان لوکی انارکی در ادامه گفت: طی قرارداد تنظیم شده با شرکت تعاوني کشاورزي و منابع طبيعي مراتع نايين، این شرکت بر اجراي صحیح اين پروژه طي مدت زمان 2 ماه به صورت متناوب نظارت خواهد داشت.
 
 
وی خاطر نشان کرد: موش صحرايي، جونده موذي و يکي از گونه هاي مهاجم است که باعث آسيبهاي فراوان اقتصادي و زيست محيطي ناشي از تخريب انبار مواد غذايي، از بين بردن جنگلهاي طبيعي دست کاشت و پوشش گياهي و وارد آوردن خسارت به محصولات کشاورزي، زراعي و باغي مي گردد.
 
اين حيوان کوچک در تاغزارها از طريق دندانهاي تيز خود از ساقه گياهان تاغ تغذيه مي کند که پس از گذشت مدت زماني اين گياه را خشکانده و از بين مي برد و در زمين تحت قلمرو خود راهروها و دالان هاي بلندي در داخل زمين حفر مي کند که ضمن دسترسي راحتتر به ريشه گياهان جهت تغذيه، شرايط استقرار گياه در داخل خاک از قبل تثبيت شده را، دچار مشکل خواهد کرد.
 
 
 
 
کنترل اين آفت توسط روشهاي مبارزه بيولوژيکي - مکانيکي - زراعي - شيميايي و تلفيقي صورت مي گيرد و در حال حاضر مهم ترين روش مبارزه با موش صحرايي بهره جستن از روش مبارزه شيميايي با در نظر گرفتن صددرصدي مسائل زيست محيطي مي باشد به اين صورت که ابتدا مناطق بحراني و آلوده به آفت موش صحرايي که بيشترين آثار تخريب در آن توسط اين آفت مشهود مي باشد بر اساس طرح مطالعاتي اوليه شناسايي و پس از آن نسبت به لانه کوبي و مسدود نمودن راهروهاي احداث شده اقدام و در نهايت طعمه گذاري با کمک نيروي انساني و استفاده از سم کلرات انجام مي گيرد. 
 
 
 
لوکی انارکی  اضافه کرد: در حال حاضر در سطح شهرستان نايين جنگلهاي طبيعي و دست کاشت تاغ در اطراف شهر بافران و روستاي مزرعه امام به عنوان مناطق بحراني شناسايي گرديده اند که عمليات مبارزه با اين آفت در حال انجام است.
وی ضمن اشاره به حفظ گونه ها و پوششهاي گياهي موجود در اراضي بياباني با توجه به خشکسالي هاي چند سال اخير و مقابله با بيابان زايي، تصريح کرد: تاغ درختچه اي است با نياز آبي پايين و مقاوم به خشکي که در مناطق کويري و کانوهاي بحران فرسايش بادي سبب مي شود که خاکهاي ماسه اي کمتر در معرض فرسايش و بادرفتگي قرار بگيرد و با ايجاد مانع در برابر باد به عنوان بادشکن از يک طرف از سرعت باد و در نتيجه قابليت حمل آن مي کاهد و از طرفي ضمن نگهداري خاک، با مرطوب نگه داشتن بخشهاي سطحي، چسبندگي ذرات خاک را به يگديگر بيشتر کرده و لذا در اطراف شهرها و روستاهاي حاشيه کوير نقش مهم و خوبي را در تثبيت و حفاظت از خاک ايفا مي کند.
 
 
 
لازم به ذکر است  در راستاي مبارزه با جوندگان موذي و حفظ، حراست و حفاظت از منابع طبيعي و خدادادي و جلوگيري از شيوع بيماريهاي در معرض خطر انسان، حمايت در جهت جذب اعتبارات کافي توسط مسئولين شهرستان، استان و هم چنين ستاد مديريت بحران، براي کاهش خسارات و پيشگيري قبل از جبران ضررو زيان، مورد نياز و ضروري مي باشد.
بازدید : 2346
18 آذر 1396 ساعت 01:48 ب.ظ
درحال بارگزاری
درحال بارگزاری
درحال بارگزاری
سخن روز

مردم با آنچه که نمی‏دانند، دشمنند. (امیرالمومنین علی علیه السلام)

شبکه های اجتماعی
آرشیو ماهانه اخبار
لینک خبرگزاری ها
خبرگزاری ایرنا
خبرگزاری ایسنا
خبرگزاری موج
خبرگزاری تسنیم
خبرگزاری فارس
 خبرگزاری مهر
خبرگزاری تابناک